PRP saç tedavisi işe yarayan bir yöntem olarak uzun yıllardır uygulanmaktadır. PRP saç tedavisi ile uyumakta olan saç kökleri uyandırılarak aynı zamanda yeni saç köklerinin de büyümesi sağlanabilmektedir. Uyarıcı görevi olan bir tedavi yöntemidir. Saç ekimi sonrasında PRP saç tedavisinin uygulanması durumunda saç derisinin iyileşmesi sağlanabilmektedir. Saçların saç dökülmelerine karşı korunmasını sağlamaktadır. Saç foliküllerinin canlılığını arttırma özelliği bulunmaktadır. Saçları uzamaya teşvik etmesinin yanı sıra, saçlarda doku onarımının olmasını da sağlamaktadır. İşe yarayan ve yararlı bir uygulama olsa da kalıcı bir uygulama olmadığı için etkisini tam anlamı ile görebilmek adına periyodik uygulamalar yapılması gerekebilmektedir.
PRP tedavisinin tercih edilme nedenleri nelerdir?
PRP uygulamasının tercih edilme sebepleri şunlardır:
- Hastanın PRP uygulaması yapılan bölgedeki derisi esneklik ve parlaklık kazanabilmektedir.
- Saç dökülmesinin önlenebilmesi ve saçların daha güçlü olabilmesi için PRP tedavisi uygulanmaktadır.
- Kırışıklıkların ve çöküntülerin oluşmasının önlenebilmesi için PRP tedavisi tercih edilmektedir.
- Yara, çatlak ve deri hasarlarında derinin onarılabilmesi ve yeniden yapılandırılabilmesi için PRP uygulaması yapılmaktadır.
- Lazer işlemleri uygulandıktan sonra ilgili bölgedeki derinin daha kısa süre içerisinde kendisini toparlayabilmesi için PRP tedavisine başvurulmaktadır.
- Medikal estetik yapılan yüz, el, kol, bacak içi, boyun ve dekolte bölgeleri PRP için uygun olmaktadır.
- Aşil tendonu kopanlarda eğer ameliyatsız bir çözüm bulunması isteniyor ise; bu durumda PRP uygulamasına başvurulmaktadır.
- Ağrıların geçirilebilmesi için PRP tekniğine başvurulmaktadır.
PRP saç tedavisi nedir?
PRP saç tedavisi, zayıflamış, kırılgan saçların yeniden canlandırılabilmesi için uygulanmaktadır. Saçın kalitesinin ve kalınlığının arttırılabilmesi için kullanılmaktadır. Kadın tipi saç dökülmeleri yaşayan hastalarda saç kökleri korunduğu için PRP tedavisi uygulandığında saçların yeniden eski sağlıklı hali ile çıkartılabilmesi mümkün olmaktadır. Erkeklerin saç dökülmeleri sonrasında uygulanan PRP tedavisi ise erkeklerin mevcut saçlarının dökülmesini önlemek için uygulanmaktadır.
PRP saç tedavisi kaç seans uygulanmaktadır?
PRP saç tedavisi 4 seans uygulanır. 2 haftalık periyotlarda bu seanslar uygulanmaktadır. PRP saç tedavisi için belirlenen seanslar sonlandıktan sonra ek seans yapılabilmektedir. Bunun için seans bitiminden 6 ay sonrasında ek seans yapılmalıdır.
PRP saç tedavisi nasıl uygulanmaktadır?
PRP saç tedavisi yapılırken öncelikle kişiden 10 ile 20 ml arası kan alımı yapılmaktadır. Kandaki kırmızı hücrelerin ayrıştırılabilmesi için santrifüj işlemi uygulanmaktadır. Mikrofiltrasyon yöntemi ile ayrıştırma yapıldıktan sonra platelet ve trombosit hücrelerinin bulunduğu bir plazma elde edilmektedir. Ardından elde edilen plazma saç köklerine uygulanmaktadır. Uygulama yapıldıktan sonra saç köklerinin kendilerini onarma süreci başlamaktadır. Sonrasında hastanın saçları eski sağlıklı haline geri dönebilmektedir.
PRP saç tedavisinin bilinen yan etkileri nelerdir?
PRP saç uygulamasının yan etkileri yoktur. Sadece hastanın PRP uygulaması sonrasında kan alımının yapıldığı bölgede morarma, kızarıklık ve şişlik olabilmesi mümkündür. Bunlar da kısa süre içerisinde geçeceği için endişe edilmesi gereken bir durum bulunmamaktadır. Vücuda uyumlu olması sebebi ile hastanın alerjik bir reaksiyon göstermesi gibi bir durum yaşanmamaktadır. PRP saç tedavisi uygulaması oldukça kolay olmaktadır ve hastaya yan etkisi yoktur.
PRP saç tedavisi ile saç çıkarılabilir mi?
PRP ile yeni saç çıkması gibi bir durum yoktur. Hiç saçı olmayan, kel olan bireylere sadece PRP tedavisi uygulanarak saçlarının çıkması sağlanamamaktadır. Hiç saç olmayan bir bölgede saç çıkartılabilmesi için saç ekimi yapılması gerekmektedir. PRP saç tedavisi ile güçsüz saçların güçlenmesi ve kalınlaşması, saç dökülmelerinin önlenmesi, uyuyan saç köklerinin canlanması sağlanabilmektedir.
Leave A Comment?